Versenyek

Főzőverseny

A versenyben való részvétel előzetes, és helyszíni regisztrációt igényel. Az előzetes regisztráció a Kapcsolat fül alatti párbeszédablakban, vagy személyesen a zabari polgármesteri hivatalban tehető meg. Név (esetleg csapatnév) megadásával. Nevezési díj nincs.
A versenyzők, az alapanyagokat, főzéshez szükséges eszközöket maguknak biztosítják. A főzéshez a szervezők tűzifát biztosítanak.

versenyre nevezett résztvevő csapatok vállalják, hogy minimum 5 adagot felkínálnak támogatói kóstoló jegy ellenében az általuk elkészített ételből a látogatók részére. A szervező ezen adagok kínálásához szükséges darabszámú eldobható tányért, kanalat, szalvétát és kenyeret biztosít. Az ételeket legkésőbb délig elkészítik, majd azt a szakavatott zsűri részére kóstolásra feltálalják. A zsűri, a legkésőbb 15.00-ig hozzá leadott támogatói kóstoló jegyek számát is figyelembevéve 15.00 óra után hirdet eredményt. Az értékelésnél a zsűrizésnél további szempont a feltálalt étel ízletessége, állaga, szemrevalósága, valamint a főzőhely/csapat összbenyomása. (hangulat, megjelenés, tisztaság, kreativitás)  A főzőverseny dobogósai díjazásban részesülnek! A zsűri által legjobbnak ítélt alkotás, megkapja a III. Hidegfesztivál legjobb étke címet.

A csapatok részére kiadott, de fel nem használt tálalóeszközöket a szervező visszakéri.

Forraltbor készítő verseny

A versenyben való részvétel előzetes, és helyszíni regisztrációt igényel. Az előzetes regisztráció a Kapcsolat fül alatti párbeszédablakban, vagy személyesen a zabari polgármesteri hivatalban tehető meg. Név (esetleg csapatnév) cím,és életkor megadásával.  A kizárólag nagykorú résztvevők maguk hozzák az alapanyagokat, az elkészítéshez szükséges eszközöket.( A főzést a versenyzők által jónak ítélt, esetleg már jól bevált eszközzel van lehetőségük kivitelezni, ami lehet kondér, bogrács, üstház..stb.) Az önkormányzat biztosítja a "nyaláb" fát az itóka elkészítéséhez. A zsűri által legjobbnak ítélt nedű, megkapja a III. Hidegfesztivál legjobb forralt-bora címet, valamint a tavalyi évben itt útjára engedett vándorserleget. A nyertes a díjat egy évig birtokolhatja. A legközelebbi alkalommal visszavárjuk! A versenyre ajánlatos annyi alapanyaggal készülni, hogy a 3 fős zsűri megtudja kóstolni a versenyeztetni kívánt főzetet.

Favágó verseny

A favágóverseny nem igényel előzetes regisztrációt, de megköszönjük az előzetes részvételi szándékok jelzését. A helyszínen szükséges nevezni, "Amatőr", és/vagy "Fanyűvő" kategóriában. A versenyszámon kizárólag nagykorúak vehetnek részt. A kategóriánként  megfelelő átmérőjű ölfák szeletelésében hagyományos favágó bakon, kézifűrésszel kell jeleskedniük a "Hidegfesztivál legjobb favágója" címért versenyzőknek. Minden résztvevőnek fejenként 1 db "szeletet" kell levágnia, a szervezők által biztosított kézifűrésszel a zabari ölfákból. A verseny győztese, kategóriánként az, aki a legrövidebb időn belül, a legjobb minőségben teljesíti a kívánt darabszámot. Lehetőséget adunk csapatok közti párharcra is. Pl. Falusiak- Városiak, Fiúk- Lányok stb.

A kategóriák győztesei megkapják a III. Hidegfesztivál legjobb favágója/favágói címet, és a verseny alatt használt kézifűrészt, valamint a jókedv fokozásához elengedhetetlen egy-egy üveg tüzes vizet, kategóriánként, egyéni, illetve csapat kategóriában. Eredményhirdetés a többi versenyszámmal együtt a színpadon történik 15.00 óra után.

Jeges kötélhúzó verseny

A jeges vízbe áztatott kötél húzásával csapatok mérhetik össze erejüket, és technikájukat. A legerősebb csapat, elnyeri a III. Hidegfesztivál csapat erőpróba oklevelét.

Építs hóembert (csak hó esetén)

Hóember építő versenyünkben bárki részt vehet, de leginkább az ifjabb célközönséget szeretnénk megcélozni. Célszerű lehet csapatokat alkotva benevezni a kreatív próbára. Rendezvényünk kabaláját kérjük elkészíteni a versenyben résztvevőktől. A polgármester úr által legjobbnak ítélt "Zabari Zimankó" elkészítője egy édesség csomagot kap. De, hogy senkinek ne legyen rossz kedve, e versenyszámban résztvevők mindegyikének készülünk  meglepetéssel. 

Építs "hóembert" nr.2 - Kreatív mód

Leginkább a helyi alkotóinknak kitalált versenyszám, de bárki részt vehet, aki vállalja, hogy a fesztivál napjára tetszőleges alapanyagból elkészíti a teljesen fantáziájára bízott kivitelezéssel alkotott  "hóembert", valamint azt rendezvény helyszínére szállítja, és ott kiállítja azt a szervezők által kijelölt helyen. A verseny győztese az a műalkotás lesz, amely a fesztiválra látogatók szavazatiból a legtöbbet kapja. Szavazni az információs pultnál kapott "zsetonnal" lehetséges. Egy látogató egy "zsetonra" jogosult, melyet az általa leginkább méltónak talált alkotásnál elhelyezett szavazat gyűjtő dobozba helyezve szavazhat. A leadott szavazatokat a szervezők 14.00 órakor megszámlálják. A legtöbb zsetont begyűjtő "hóember" készítője ajándékban részesül, valamint megkapja a Hidegfesztivál ez évi legkedveltebb térdíszét elkészítő címet!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el