Versenyek

Főzőverseny

A versenyben való részvétel előzetes, és helyszíni regisztrációt igényel. Az előzetes regisztráció a kapcsolat fül alatti párbeszédablakban, vagy személyesen a zabari polgármesteri hivatalban tehető meg. Név (esetleg csapatnév) megadásával.
A versenyzők, az alapanyagokat, főzéshez való eszközöket maguknak biztosítják. A főzéshez való tűzifát szervezők biztosítják.

A zsűrizés menete: a zsűri a standokat végigjárva kóstolja meg a részére feltálalt ételeket. Az értékelés szempontjai: ízletesség, állag, összbenyomás. A főzőhelyen teremtett hangulat, a csapat öltözéke és a megjelenés.

Ételkínálás
Az ételek zsűrizését követően a főzőcsapatoknak az elkészült ételekből legalább 10 adagot biztosítaniuk kell a látogatók számára Étkezési jegy ellenében. Ezen adagok tálalásához a Szervező a zsűrizés megkezdése előtt minden csapat számára 10 db műanyag tányért, műanyag evőeszközt, szalvétát és kenyeret biztosít. A csapatok a látogatóktól begyűjtött  Étkezési jegyeket a rendezvény végén a szervezők számára leadni szíveskedjenek. 

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotás, megkapja a II. Hidegfesztivál legjobb étke címet.

 Forraltbor készítő verseny

A versenyben való részvétel előzetes, és helyszíni regisztrációt igényel. Az előzetes regisztráció a kapcsolat fül alatti párbeszédablakban, vagy személyesen a zabari polgármesteri hivatalban tehető meg. Név (esetleg csapatnév) cím,és életkor megadásával.  A kizárólag nagykorú résztvevők maguk hozzák az alapanyagokat, az elkészítéshez szükséges eszközöket.( A főzést a versenyzők által jónak ítélt, esetleg már jól bevált eszközzel van lehetőségük kivitelezni, ami lehet kondér, bogrács, üstház..stb.) Az önkormányzat biztosítja a "nyaláb" fát az itóka elkészítéséhez. A zsűri által legjobbnak ítélt nedű, megkapja a Hidegfesztivál legjobb forralt-bora címet, valamint egy itt útjára engedett vándor serleget. Az ötletességet külön díjazzuk! A versenyre ajánlatos annyi alapanyaggal készülni, hogy a 3 fős zsűri megtudja kóstolni a versenyeztetni kívánt főzetet.


Íjfelajzó verseny


Favágó verseny

A favágóverseny nem igényel előzetes regisztrációt, de megköszönjük az előzetes részvételi szándékok jelzését. A helyszínen is lehetséges nevezni, "Amatőr", és "Fanyűvő" kategóriában.  A kategóriánkénti megfelelő átmérőjű ölfák szeletelésében hagyományos favágó bakon, kézifűrésszel kell jeleskedniük a "Hidegfesztivál legjobb favágója" címért versenyzőknek. Minden résztvevőnek fejenként 10 db "szeletet" kell levágnia, az önkormányzat által biztosított kézifűrésszel a zabari ölfákból. A verseny győztese, kategóriánként az, aki a legrövidebb időn belül, a legjobb minőségben teljesíti a kívánt darabszámot. Lehetőséget adunk csapatok közti párharcra is. Pl. Falusiak- Városiak, stb.

A kategóriák győztesei megkapják a Hidegfesztivál legjobb favágója/favágói címet, és a verseny alatt használt kézifűrészt, valamint a jókedv fokozásához elengedhetetlen egy-egy üveg favágó pálinkát, kategóriánként, illetve csapatonként.

Jeges kötélhúzó verseny

Csapatok mérhetik össze erejüket, és technikájukat. A legerősebb csapat, elnyeri a II. Hidegfesztivál csapat erőpróba oklevelét.

Építs hóembert

Hóember építő versenyünkben bárki részt vehet, de leginkább az ifjabb célközönséget szeretnénk megcélozni. Célszerű lehet csapatokat alkotva benevezni az erőpróbára. Rendezvényünk kabaláját kérjük elkészíteni a versenyben résztvevőktől. A Polgármester úr által legjobbnak ítélt "Zabari Zimankó" elkészítői egy édesség csomagot kapnak. De, hogy senkinek ne legyen rossz kedve, e versenyszámban résztvevők mindegyikének készülünk  meglepetéssel. 

Készítsd el weboldaladat ingyen!